04 septembra 2008

Chrbet ako ostatní

Keď nastupujúci minister životného prostredia Ján Chrbet priznal, že o ekológii veľa nevie, v ankete SME (14. 8.) túto skutočnosť ostro odsúdili dvaja z piatich dopytovaných. Obaja sú profesormi v prírodných vedách: známy environmentálny aktivista Mikuláš Huba a bývalý minister životného prostredia László Miklós. Obaja sú zjavne presvedčení, že znalosť odboru, ktorého sa týka správa vecí verejných, by mala byť prvoradou podmienkou pre nástup do riadiacej funkcie.

Toto však nie je správny spôsob hodnotenia Chrbetových šancí na úspech. Riaditeľmi priemyselných podnikov obvykle nebývajú inžinieri, ale najmä absolventi obchodných škôl, ekonómovia a právnici. Výsledkom bohato živeného mýtu o „dobrom ekológovi“ na poste ministra životného prostredia je tragický stav environmentálnej politiky na Slovensku, ktorý sa každým rokom prehlbuje.
.
.
.
Čítajte viac v Sme (link)

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Vazim si Exministra Miklosa ako environmentalneho odbornika, ale aso minister sklamal, nic vlastne pre zivitne prostredie nespravil, resp, nemohol lebo na to nemal.
Zial zivotne prostredie je podcenovane, ci uz pasivitou obcanov, ale najma vsetkymi vladami, ktore zivotne prostredie beru ako zataz, ktoru musia znasat, lebo EU ju do toho tlaci.